Kategorier

Slitdelssök

Sök Spara dina val Sparar...


AGV HjälmarAlpinestars MC-kläder och skyddBike Performance mc-kläderDaninese MC-kläder och skyddGiant Loop väskorHalvarssons mc-kläder skinn och textilHJC hjälmarJofama mc-kläder och skyddKLIM mc-kläder och utrustningKriega mc-väskorLindstrands mc-kläderNolan hjälmarRukka gore-tex mc-kläderCardo Scala Rider intercom för MC.Schuberth mc-hjälmar. Öppningsbara, sport m.m.Scott mc-kläder och skydd. Kläder med gore-tex.Shoei MC-hjälmar i fiber.Sidi mc-stövlar, äventyrs-stövlar och cross-stövlarTCX mc-stövlar. Vattentäta med gore-tex

Testkörning av Yamaha Tenere 700 i Spanien

text & bild: Jerker Axelsson

Vi körde ca 37mil totalt på 50% grus och resten på krokiga asfaltvägar i bergen kring Malaga. Temperaturen växlade mellan ganska behagliga 11-22 grader.

Hur är Yamaha Tenere 700 att köra?

Riktigt fint chassi som är så exakt och distinkt man kan begära av en off-road. Tänk även att Teneren är avsedd att vara en "sann" 50/50 motorcykel d.v.s att den skall leverera både som långdistans både on- & off road vilket gör det extra fantastiskt!

De fabriksmonterade Pirelli Scorpion Rally STR-däcken var magiska på asfalt och helt ok på grus. Vi körde med ganska mkt luft i, hade vi släppt ut skulle greppet i gruset blivit bättre, givetvis.
                           Tenere 700 i diket
 
 

Motor & Chassi

Motorn är mycket användarvänlig med gott bottendrag men det är det mycket fina chassi som gör skillnaden. Ganska hög, men det är inget problem även för den som är lite kortare än genomsnittet. Man får helt enkelt räkna med att en offroad hoj som denna måste vara något högre än exempelvis en spprt- eller touringhoj.

Teneren är inte lika pigg som KTM 790 men helt tillräcklig på grus & när det svänger, framförallt smidigare när det blir riktig off-road körning än KTM 790 är. En mer lättkörd hoj och avvägd gasrespons får man leta efter!

Fjädringen var väl avstämd för ändamålet.


Provkör Yamaha Tenere 700

Nu har samma hoj som jag testade i Spanien kommit in till oss på Bike Trollhättan och ni är mycket välkomna in och provköra!
p.s Det är inte min Tenere 700 som ligger i diket! :)

Med vänlig Hälsning

Jerker Axelsson
VD Bike Trollhättan

Till startsidan- www.biketrollhattan.se