Varför tackar Bike Trollhättan nej till vissa verkstadsjobb?

Som en auktoriserad verkstad för flera märken så rekommenderar vi att man i största möjliga mån lämnar sin motorcykel till just en auktoriserad verkstad för det fordonet man har.

LÄS HÄR OM VARFÖR VI REKOMMENDERAR ATT DU SKALL ANLITA EN AUKTORISERAD MC-VERKSTAD.

Vi får ofta frågan om varför vi inte bara kan till exempel byta däck eller olja på något märke som vi normalt sett inte jobbar med och vi väljer då att tacka nej till dessa jobb.

Att vi tackar nej kan bero på många saker men med över 40 års erfarenhet av att driva en MC-verkstad så vet vi att det kan gå fel.

När det gäller nyare MC så vet vi, och är förberedda på de utmaningar som kan komma på de MC som vi själva jobbar med. Det kan vara speciella fälgband som tätar och gör vissa ekerfälgar slanglösa. Det kan vara TPMS-sensorer som är känsliga eller måste justeras in med mera. På märken som vi inte jobbar med så vet vi inte heller hur exakt den motorcykeln fungerar.

När det gäller lite äldre MC så kan man ofta upptäcka fler saker i samband med service eller däckbyten och då är vi inte förberedda för att ha saker såsom lager med mera till exempel hemma på hyllan.

När vi ska ta fram originalreservdelar till motorcyklar så kan det tyvärr hända att de har utgått, detta gäller tyvärr både de MC-märken som vi jobbar med och de som vi inte är auktoriserade för. Tillverkaren är skyldig att tillhandahålla reservdelar i tio år efter tillverkning.

I vår verksamhet finns ej sprängskisser, reparationshandböcker eller reservdelar för de märken vi inte jobbar med.

Vi vill att vi skall kunna slutföra ett påbörjat jobb på bästa sätt och därför väljer vi att säga nej till de märken vi inte är auktoriserade för.

Vi hoppas att du har förståelse för vårt beslut.

Ta det lugnt på vägarna.

// Bike Trollhättan