RukkaLetar du efter MC-kläder och skyddsutrustning från Rukka? I så fall har du kommit helt rätt.

Vi på Bike Trollhättan erbjuder ett brett sortiment av Rukka kläder och skyddsutrustning som passar alla typer av mc-förare.

MC-kläder för nordiskt klimat

Rukka är ett finskt företag som tillverkar högkvalitativa kläder och skyddsutrustning som är anpassade för vårt nordiska klimat. Rukka är kända för att tillverka slitstarka och tåliga produkter som genomsyrar kvalitet. Därför anser vi själva att Rukka MC tillhandahåller några av de bästa kläderna och skyddsutrustningen som finns på markna...Letar du efter MC-kläder och skyddsutrustning från Rukka? I så fall har du kommit helt rätt.

Vi på Bike Trollhättan erbjuder ett brett sortiment av Rukka kläder och skyddsutrustning som passar alla typer av mc-förare.

MC-kläder för nordiskt klimat

Rukka är ett finskt företag som tillverkar högkvalitativa kläder och skyddsutrustning som är anpassade för vårt nordiska klimat. Rukka är kända för att tillverka slitstarka och tåliga produkter som genomsyrar kvalitet. Därför anser vi själva att Rukka MC tillhandahåller några av de bästa kläderna och skyddsutrustningen som finns på marknaden idag. 

De använder sig alltid utav de allra bästa och senaste material, vilket inkluderar material såsom D3O, Superfabric, Armacore, Gore-Tex och Outlast. Något som gör att de kan lämna hela 5 års garanti på jackor och byxor, 2 års garanti på handskar, samt livstids garanti på vattentätheten av Gore-Tex. Detta innebär att du inte ska bli blöt under hela ställets livslängd ifall du köper Rukka regnkläder med Gore-Tex material. 

Vad är Rukka?

Om det är någonting Rukka kan garantera så är det att från första strecket på skissbordet, till den färdiga produkten, och hela resan där emellan- så kommer Rukka att vända på varje sten och inte hålla tillbaka på några utgifter för att ta fram den absolut bästa, mest bekväma, säkraste och prisvärda produkten marknaden kan erbjuda. Varje materialval testas flera gånger av både leverantören och Rukka själva innan den förs in i produktion. När en testprodukt väl har klarat av alla tester som går att göra på tillverkningsplanet, tar Rukka vidare produkten till nästa utmaning, operativa tester av motorcykelvärldens elitåkare. Testerna utförs med mycket stor noggrannhet och utformning i alla väder från snö, kyla, värme, regn och allt däremellan innan beslutet fattas att föra vidare en produkt till stor-skalig produktion.

Grundat som ett familjeföretag år 1950 av Roger Störling under namnet ”AB Sportsbeklädnad Urheiluvaatetus Oy” med inriktning på träningskläder. De första produkterna som producerade under det som senare skulle bli Rukkas välkända namn, tillverkades i ett kök på en gammal landsbygd på Finlands västra kust. 1953 införskaffades den första svetsmaskinen och företaget breddade nu sitt specialist-område och började också utveckla vattentät utrustning. Endast tre år senare expanderade företaget till en industri-skalig produktionsnivå och flyttade tillverkningen till en ny byggnad, lokaliserad i Kokkola.

År 1966 bytte företaget namnet till Rukka Products, och 15 år senare döptes företaget till det som vi än idag känner till som Rukka Oy. Namnet Rukka härstammar från grundaren Roger Störlings smeknamn. Flaggorna i den moderna Rukka Logotypen anspelar på international flag signal alphabet, som är hyllning till segling som en gång var Rukkas primära tillverkningsområde.

Sedan 1990 har Rukka varit en stolt, oberoende division i L-Fashion Group Oy. Familjen bär på namn så som, Lutha, Icepeak, Torstai och Sinisalo.

Köp Rukka kläder hos Bike Trollhättan

Som vi nämnt tidigare så erbjuder vi ett brett sortiment av både kläder, regnkläder, handskar och annan skyddsutrustning från Rukka. I vårt sortiment hittar du dessutom varma och härliga underställ, vilket gör att du alltid kan avnjuta en motorcykeltur oavsett väder och vind. 

När du väljer att handla dina Rukka kläder hos oss erbjuder vi fri frakt vid köp över 1000 kronor, snabba leveranser inom hela Sverige samt fria byten.

Vår kunniga personal finns också tillgänglig på telefon, mejl eller i våra butiker. Vi hjälper dig gärna med att hitta rätt produtker för dina behov, samt med råd om skötsel. Tveka inte på att kontakta oss!

Mer

Filtrera produkt

Rukka

Underkategorier

 • Rukka Jackor

  Här hittar du ett stort utbud av högkvalitativa MC-jackor från populära Rukka. Vi erbjuder ett komplett utbud innehållandes såväl dam- som herrjackor. Välj och vraka mellan en mängd olika material och modeller för att hitta den produkt som passar just dig och dina behov.

   

  Rukka tillverkar sina jackor av förstklassiga material och förser dem även med många smarta funktioner. Något som gör att de är både säkra, bekväma och funktionella. Rukka genomsyras av förstklassig kvalité och säkerhet, så du kan lita på att du kommer att bli nöjd när investerar i en mc-jacka från detta varumärke. Några av alla de material som Rukka jobbar med på sina modeller är D3O (impactskydden), Gore-Tex, Gore-Tex Pro, Armacor, Cordura, och vind- och vattentäta YKK-dragkedjor. Med andra ord så är materialvalen top-of-the-line från början till slut.

  En mycket uppskattad funktion som finns på alla deras jackor är den höga neoprenkragen som håller dig varm och torr, på deras värstingar får du även också ofta med en extra krage som är ännu högre och som är helt i Gore-Tex! De har även på utvalda modeller stretch-muddar vid armöppningen för att ge dig en tät och behaglig körupplevelse med dina mc-handskar utan att kompromissa med komforten!

  Det är alltid 5-års garanti på alla mc-jackor från Rukka!

  Vi på Bike Trollhättan är stolta att erbjuda ett av marknadens bredaste sortiment från detta premiummärke och vi har god kunskap om deras modeller, om du funderar på något är det bara att du hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna!

 • Rukka Byxor
  När du köper en byxa från Rukka så kommer du att få en mc-byxa av allra högsta kvalité! Rukkas mål är att ha det absolut bästa utbudet på marknaden, oavsett inriktning eller kroppsform. Något som är mycket uppskattat är deras stora utbud av storlekar, de erbjuder på i stort sett alla deras modeller tre olika benlängder (korta, långa och standard), samt ett bra spektrum av storlekar i midjan, för att kunna passa lång som kort, eller storbyggd som smal!

  Alla modeller från Rukka genomsyras av förstklassig kvalité och säkerhet, så du kan lita på att du kommer att bli nöjd när investerar i en mc-byxa från detta varumärke. Några av alla de material som Rukka jobbar med på sina modeller är D3O (impactskydden), Gore-Tex, Gore-Tex Pro, Armacor, Cordura, och skinnpaneler på insidan benen för att få bra grepp mot tanken på din mc. Med andra ord så är materialvalen top-of-the-line från början till slut.

  En annan fin finess som är väldigt uppskattad på Rukkas byxor är AirCushion, detta är en egen uppfinning från dem som innebär att det sitter en insydd luftkudde över rumpan, som motverkar den blöta känslan mot sadeln som lätt kan uppstå vid körning i regn. Men med AirCushion så får du alltså inte denna effekt utan förblir torr och varm!

  Det är dessutom alltid 5-års garanti på alla mc-byxor från Rukka!

  Vi på Bike Trollhättan är stolta att erbjuda ett av marknadens bredaste sortiment från detta premiummärke och vi har god kunskap om deras modeller, om du funderar på något är det bara att du hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna!

 • Rukka Handskar
  det är ingen nyhet att Rukkas gedigna sortiment av mc-handskar genomsyras av förstklassig kvalité och säkerhet, men det som gör dem extra populär bland deras kunder är deras komfort och rörlighet! När du väljer att investera i en mc-handske från detta varumärke så kan du känna dig trygg i att du kommer få en mc-handske som karaktäriseras av bra materialval och bra rörlighet.

  Rukkas mål är att erbjuda marknadens bredaste och bästa sortiment, så oavsett om du är ute efter en tunn sommarhandske eller en rejäl vinterhandske, så kommer du att finna detta i deras sortiment. De jobbar självklart även här med Gore-tex på deras vind- och vattentät modeller, för att ge dig en torr och behaglig körupplevelse.

  Det är även alltid 2-års garanti på alla handskar från Rukka.

  Vi på Bike Trollhättan är stolta att erbjuda ett av marknadens bredaste sortiment från detta premiummärke och vi har god kunskap om deras modeller, om du funderar på något är det bara att du hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna!
 • Rukka Skydd
  Rukka erbjuder några av de absolut säkraste modellerna på marknaden och detta är för att de jobbar med top-of-the-line material från början till slut, både i deras glidskydd, men framför allt i deras impact-skydd! Rukka jobbar idag näst intill uteslutande med materialet D3O i deras modeller och detta är för att det är marknadens mest bekväma och säkraste material, det som identifierar ett D3O-skydd är deras mjuka uppbyggnad, och blir därför inte obekväma och hämmar din rörlighet, utan istället låter dig ha bra komfort och körkänsla. D3O är ett revolutionerande material som är mjukt och formbart vid lätt användning, men som blir stenhårt vid ett hårt tryck, så det är bekvämt hela vägen tills dess att du behöver säkerheten helt enkelt!

  Rukka gör också många bra skyddsjackor och säkerhetsvästar, även där jobbar de med D3O, sammanvävt i mjuka stretch-material för att ge dig bra rörlighet och en tight känsla mot kroppen så att skydden sitter där de ska.

  Det är alltid 2-års garanti på Rukkas mc-skydd.

  Vi på Bike Trollhättan är stolta att erbjuda ett av marknadens bredaste sortiment från detta premiummärke och vi har god kunskap om deras modeller, om du funderar på något är det bara att du hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna!
 • Rukka Övrigt