Skydd

Vi jobbar med följande varumärken när de kommer till skyddsutrustning för mc Leatt, Rukka, Jofama, Lindstrands, Halvarssons, Alpinestars, Dainese, EVS, Richa, BMW, Held, Scott, Shift, Fox, Kenny

Filtrera produkt

Skydd

Underkategorier

 • Ryggskydd

  Letar du efter ryggskydd MC? Då har du kommit helt rätt.

  Vi på Bike Trollhättan erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa ryggskydd MC från välkända varumärken såsom Scott, Halvarssons och Rukka bland många fler.

  Välj rätt ryggskydd

  Ryggskydd är idag en självklar del i en motorcyklists skyddsutrustning. Ett ryggskydd är ett effektivt skydd som används för att minska risken för allvarliga ryggskador ifall du skulle ramla eller vara med i en trafikolycka. 

  Det finns dock en mängd olika ryggskydd och det är viktigt att du väljer ett som passar både din rygglängd, körställning och behov. Ett bra skydd med rätt storlek ska börja vid din svanskota och sedan sträcka sig hela vägen till nedre delen av nacken. Alternativt den nedersta nackkotan.

  En annan fördel med ett bra ryggskydd är att det formar sig efter din rygg och kropp. Det är därför viktigt att välja ett bra skydd redan från början eftersom din kropp kommer att må bättre utav det. Det fina med den skyddsutrustningen som finns idag är att de är noga utvecklade för att vara både mjuka och anpassa sig efter din kropp, samtidigt som de ger ett bra skydd.

  Olika typer av ryggskydd

  Vanligtvis brukar man dela in dagens mc ryggskydd i tre olika kategorier: 

  •       Löstagbara ryggskydd som monteras i din mc-jacka
  •       Ryggskydd som spänns fast direkt på kroppen med hjälp av bälten eller hängslen
  •       Skyddsvästar

  De olika ryggskydden har ibland också olika skyddsnivåer. Vid MC körning så rekommenderas man att använda ryggskydd med skyddsnivå Level 2. En nivå som de allra flesta av våra ryggskydd uppfyller. De löstagbara ryggskydden som monteras i din jacka har dock vanligtvis en lägre skyddsnivå som heter Level 1.

  Köp MC ryggskydd hos Bike Trollhättan

  Ifall du är ute efter MC ryggskydd så kan du med fördel vända dig till hos på Bike Trollhättan. Vi erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa ryggskydd av alla olika typer. Vi erbjuder dessutom snabba leveranser inom hela Sverige, samt kunnig och trevlig personal som gärna hjälper dig vid eventuella frågor.

  I vårt sortiment hittar du bland annat populära ryggskydd såsom Alpinestar Nucleon Touring KR-2, Halvarssons Secure ryggskydd L2, samt Scott ryggskydd D30 CR2 bland många fler.

 • Skyddsjackor

  Att skydda sig under MC-turerna bör alltid vara högsta prioritet ute på vägarna. För att ge överkroppen ett komplett skydd, kan du med fördel använda dig utav en skyddsjacka med ryggskydd, bröstskydd, armbågsskydd, axelskydd och flankskydd.

  På Bike Trollhättan tillhandahåller vi därför ett stort utbud av säkra och högkvalitativa skyddsjackor från välkända varumärken som Dainese, Lindstrands, Leatt, BMW, Fox, Kenny och Richa. Oavsett vilken typ av hojåkning du ägnar dig åt hittar du garanterat en skyddsjacka som uppfyller just dina behov!

 • Airbagvästar

  Säkerheten bör alltid vara högsta prioritet när man flyger fram längs vägarna på en motorcykel. En av de allra bästa och mest praktiska säkerhetsprodukterna att använda är en s.k. airbagväst.

   

  Precis som namnet antyder fungerar dessa västar likt en airbag och blåses upp om olyckan skulle vara framme. Väl upplåst minskar den kraften med upp till 95% och skyddar axlar, nyckelben, bröst, revben och rygg.

   

  Vi på Bike Trollhättan är därför mycket glada över att kunna erbjuda ett välsorterat utbud av praktiska och högkvalitativa airbagvästar från välkända varumärken som Alpinestars, BMW, Dainese samt Held. Utvalda västar är dessutom rabatterade med upp till 42% - skynda fynda!

 • Knäskydd

  MC-knäskydd

  Oavsett om du föredrar touring eller crossåkning är säkerheten alltid högsta prioritet. För att minska risken för skador på knän och knäleder rekommenderar vi dig därför att investera i ett par högkvalitativa MC-knäskydd.

  Som en av de ledande aktörerna på marknaden tillhandahåller vi därav knäskydd från välkända och pålitliga varumärken. I vårt sortiment hittar du MC-knäskydd från Alpinestars och Halvarssons bland många fler. Oavsett prisklass eller modell hittar du garanterat en produkt som passar just dig och dina behov.

 • Nackskydd

  Säkerheten bör alltid vara av högsta prioritet när du kör motorcykel. Det kanske allra viktigaste skyddet är nackkragen, vilken kan vara skillnaden mellan liv och död om olyckan är framme.

   

  Hos oss på Bike Trollhättan hittar du därför ett stort utbud av nackskydd från välkända varumärken som Alpinestars, Leatt, BMW, EVS och KTM. Förutom kompletta skydd hittar du också tillbehör som fästplattor, kindplattor, stoppning och storleksadapters bland mycket mer.

   

  Självfallet tillhandahåller vi MC-nackskydd i en mängd olika storlekar. På så sätt hittar du garanterat ett skydd som passar just dig, oavsett om du är ungdom eller vuxen.

 • Övriga skydd

  Säkerheten bör alltid vara högsta prioritet på vägarna. Här på Bike Trollhättan prioriterar vi därför att tillhandahålla högkvalitativa skydd för dig som MC-åkare. Vi säljer allt ifrån knä-, armbågs- och bröstskydd till njurbälten från välkända och pålitliga varumärken som Dainese, Halvarssons, Rukka, Sas-Tec, Bianco samt vårt egna märke BP. Självfallet till bra priser och med snabba leveranser över hela Sverige!

 • Höftskydd

  Som hojåkare bör säkerheten alltid vara i fokus. För att minimera risken för skador på dina höfter rekommenderar vi dig därför att investera i ett par förstklassiga höftskydd. Bland vårt sortiment hittar du därför MC-höftskydd från välkända varumärken som Sas-tec, vilka passar i byxor från bland annat Scott, Lindstrands och Bike Performance.

 • Axelskydd

  I denna kategori hittar du praktiska och säkra axelskydd som kan användas i MC-jackor. Skydden som vi tillhandahåller kommer från Rukka och är patenterade tack vare dess unika egenskaper.

   

  Genom att utrusta din jacka med axelskydd får du ett ökat skydd om olyckan skulle vara framme. En annan fördel är att skydden är bekväma att ha på sig och erbjuder en uppskattad flexibilitet!