MC-hjälmar

Letar du efter MC-hjälmar? Då har du kommit helt rätt. 

Vi på Bike Trollhättan erbjuder ett brett sortiment av MC-hjälmar som passar alla typer av hojåkare och prisklasser. I vårt sortiment hittar du bland annat integralhjälmar, öppningsbara hjälmar, öppna hjälmar, cross och hybridhjälmar. Vi har dessutom juniorhjälmar och hjälmtillbehör såsom visir och intercom-system. 

MC-hjälmar från välkända varumärken

Köpa Arai mc-hjälm Köpa BMW MC-hjälm  Köpa HJC MC-hjälm Köpa Klim MC-hjälm öpa KTM MC-hjälm Köpa Nolan MC-hjälm Köpa Schuberth MC-hjälm Köpa Shoei MC-hjälm


Vi erbjuder ett brett sortiment av hjälmar som passar alla hojåkare och prisklasser. Alla de hjälmar vi erbjuder är från kända varumärken såsom Shoei, Nolan, Caberg, Schuber...


Letar du efter MC-hjälmar? Då har du kommit helt rätt. 

Vi på Bike Trollhättan erbjuder ett brett sortiment av MC-hjälmar som passar alla typer av hojåkare och prisklasser. I vårt sortiment hittar du bland annat integralhjälmar, öppningsbara hjälmar, öppna hjälmar, cross och hybridhjälmar. Vi har dessutom juniorhjälmar och hjälmtillbehör såsom visir och intercom-system. 

MC-hjälmar från välkända varumärken

Köpa Arai mc-hjälm Köpa BMW MC-hjälm  Köpa HJC MC-hjälm Köpa Klim MC-hjälm öpa KTM MC-hjälm Köpa Nolan MC-hjälm Köpa Schuberth MC-hjälm Köpa Shoei MC-hjälm


Vi erbjuder ett brett sortiment av hjälmar som passar alla hojåkare och prisklasser. Alla de hjälmar vi erbjuder är från kända varumärken såsom Shoei, Nolan, Caberg, Schuberth, HJC och många fler. 

Hjälmen är utan tvekan den viktigaste delen av din skyddsutrustning när du kör MC. Därför är det viktigt att du väljer en godkänd motorcykelhjälm. Från och med 2008 är det till och med lag att alla MC-hjälmar som säljs i europa ska vara CE-godkända. Nedan kan du läsa mer om de olika hjälmarna du hittar i vårt sortiment:

Integralhjälmar är både den vanligaste och säkraste MC-hjälmen som tillverkas. Anledningen till detta är att de är tillverkade i ett enda stycke och täcker hela huvudet inklusive hakan och käkpartiet.

Öppningsbara hjälmar är också en vanlig hjälm som påminner mycket om integralhjälmen till utseendet. Enda skillnaden från integralhjälmen är att visir och hakparti kan fällas upp över hjälmen och blir då jämförbar med en öppen hjälm.

Öppna hjälmar är vanligast bland moped och scooterförare. Denna hjälm är väldigt bekväm att ha på sig men saknar dock skydd mot både hakan och käkpartiet. Detta gör att den öppna mc-hjälmen ger sämst skydd bland de olika hjälmtyperna. 

Crosshjälmar används för det mesta av dem som kör cross och enduro och inte bland dem som kör på vanliga vägar. Crosshjälmen ger ett relativt bra skydd mot huvudet men kräver att man använder ”rossglasögon” för att också ge skydd mot fartvind, insekter och liknande. 

MC-hjälm rea 

Bland vårt stora utbud av hjälmar så hittar du också utvalda produkter till rabatterade priser. Utöver detta så erbjuder vi även fri frakt vid köp över 1000 kronor, snabba leveranser inom hela Sverige och fria byten.

Tveka inte heller på att höra av dig till oss ifall du har några frågor eller funderingar kring ditt val av MC-hjälm.  

Mer

Filtrera produkt

MC-hjälmar

Underkategorier

 • Integralhjälmar


  Letar du efter en integralhjälm? Då har du kommit helt rätt.

  Vi på Bike Trollhättan erbjuder ett brett sortiment av både snygga och CE-godkända integralhjälmar som passar alla typer av MC åkare. 

  Vad är en integralhjälm?

  En integralhjälm är en hjälm som är tillverkad av ett enda stycke, vilket gör den till den allra säkraste hjälmtypen ute på vägarna. Detta eftersom den kapslar in hela huvudet och även ger skydd åt hakan och käkpartiet. En annan fördel med en integralhjälm är att de effektivt stänger ute buller och oljud.

  Integralhjälmarna kan användas av alla typer av MC förare och är utan tvekan den säkraste lösningen för såväl moped som MC. Hjälmarna är för det mesta tillverkade av plast, men det finns också dem som är tillverkade av glas- och carbonfiber.

  De integralhjälmar som är tillverkade av glas- eller carbonfiber är oftast mycket lätta och materialen är både exklusiva och extremt starka i relation till sin lätta vikt. Detta gör också att dessa hjälmar hamnar i det hörsta prissegmentet.

  En annan fördel med dessa exklusiva hjälmar är att de flesta även levereras med Pinlock visir. Tack vare detta dubbelvisir slipper du problem med att glaset immar igen, vilket är en mycket viktig säkerhetsdetalj ute i trafiken. 

  Köp din integralhjälm hos Bike Trollhättan

  Vi på Bike Trollhättan anser att säkerheten är en av de viktigaste faktorerna när det kommer till MC-körning. Därför erbjuder vi ett brett sortiment av snygga och CE-godkända integralhjälmar från välkända varumärken såsom Shoei, Nolan, AVG, Airoh, Schuberth, HJC och Urban Warrior. 

  För dig som letar efter en integralhjälm billigt kan vi exempelvis rekommendera HJC CS-15 som finns i färgerna svart och vit. Om du däremot letar efter en mer exklusiv hjälm kan du exempelvis kolla på Shoei GT-AIR Royality TC-5. En integralhjälm med en mängd funktioner såsom Emergy Quick Release, helt urtagbar och tvättbar inredning, tre skalstorlekar för perfekt passform, effektiv ventilation, öronskydd, Pinlock visir och mycket mer.

  Självklart erbjuder vi även hjälmar för allt däremellan. Oavsett prisklass. Vi erbjuder dessutom fri frakt vid köp över 1000 kronor, snabba leveranser inom hela Sverige, samt fria byten. Vilket gör att du kan prova hjälmen i lugn och ro.

  Tveka inte heller på att höra av dig till vår kunniga och trevliga personal ifall du har några frågor eller funderingar kring ditt val av integralhjälm. 

 • Öppningsbara hjälmar


  Om du är ute efter skydd som en integralhjälm men ändå vill få ut bästa möjliga komfor, då är den öppningsbarahjälmen ditt val. Hjälmen öppnas och stängs enkelt. Säkerheten i dom öppningsbara hjälmarna är idag mycket nära en fullintegral. Materialen i öppningsbara hjälmar finns både i Polykarbonat (plast) eller glasfiber/karbon. Bogvisiren är oftast tillverkade i polykarbonat. Några av dom tystaste hjälmarna på marknaden är just öppningsbara. Shoei och Schubert har under många år tävlat om vem som tillverkar den tystaste. Vi vill gärna nämna att ljudet ofta beror på vilken ruta du har på din MC. Vi rekommenderar att alltid använda öronproppar oavsett vilken hjälm du väljer. Vi jobbar med följande fabrikat när det gäller öppningsbara hjälmar Shoei, Nolan, HJC, Caberg och Schuberth I alla öppningsbara ingår ett Pinlock ( immvisir) Det blir som ett dubbelglas och immar inte igen. Det bästa som hänt på hjälm fronten på många år. Obs! Alla hjälmar levereras med klart visir oavsett vad bild

 • Adventurehjälmar  Bike Trollhättan säljer adventurehjälmar från Airoh, Arai, BMW, CKX, Klim, Schuberth samt Shoei. 
  En adventurehjälm är en hybrid mellan intergral- och off road/crosshjälm.
  Alltid Fria byten och Öppet köp 30 dagar. Fraktfritt över 500:- Är du redo för äventyr, då har vi hjälmen för dig. • Jet / Öppna hjälmar


  Den öppna hjälmen är perfekt för dig som söker maximal körkänsla vid lugnare körning. Vi tycker inte det finns bättre hjälmar än en jethjälm om du ska ner till kiosken och ta en glass eller fika med polarna.

   

  Hos oss på Bike Trollhättan hittar du därför ett stort utbud av snygga, säkra och funktionella hjälmar med eller utan visir. Bland vårt sortiment av öppna hjälmar hittar du produkter från välkända varumärken som Shoei, Nolan, DMD, Tommy och Blauer med flera.

   

  Utforska vårt stora utbud och handla enkelt online med snabba leveranser i hela Sverige. Just nu är utvalda produkter dessutom rabatterade med upp till 27% - skynda fynda!

 • Crosshjälmar  Här finner du vårt utbud av cross och hybridhjälmar. Crosshjälmar är det många som väljer till sin mopedhjälm, då oftast med ett par Coola Goggles till. Mopedhjälmar finns det egentligen inget som heter, utan alla hjälmar är idag godkända utifrån MC normen ECE2205. Vi väljer ut våra hjälmar vi säljer med omsorg, för att du ska få det bästa på marknaden i varje segment i förhållande till pris. Crosshjälmen är en luftig och välventilerad hjälm, så åker du aktivt och blir varm är det ett bra alternativ.När det gäller crosshjälmar säljer vi följande märken Shoei, Scott , Fox, Airoh, LS2 och Schuberth
 • Hjälmtillbehör / Visir


  Vill du komplettera din hjälm? Här finner du de där lilla extra. Mörkavisir, spegelvisir och klaravisir är tanken att vi kommer att ha under denna fliken. Även Pinlock, som är ett varumärke egentligen. Pinlock tillverkar visir (linser) som gör ditt visir till ett dubbelvisir och du slipper iom det imma. Utan imma åker du mycket säkrare, och vi rekommenderar att köpa till det om din hjälm inte har det vid köpet redan. Rengöring för både inredning och visir finns här med. Många vet inte om att det på dom flesta hjälmar går att ta ur inredningen och tvätta. Är ni osäkra så kom gärna in så visar vi er om ni har vägarna förbi oss.

 • Intercom  Har du sökt efter Intercom MC? Då har du kommit helt rätt.

  Vi på Bike Trollhättan erbjuder ett brett sortiment av intercom-system till MC som gör det enkelt för MC-förare och passagerare att kommunicera med varandra.

  Bättre kommunikation med Intercom-system

  Idag ser allt fler MC-förare fördelen med att kommunicera med varandra och deras passagerare utan att behöva stanna längs vägen. Något som Intercom-system möjliggör.

  På dagens marknad finns det en hel uppsjö av olika intercom-system, vilket gör att det många gånger kan vara svårt att veta vilket system som passar ens behov bäst. Det kan också vara svårt att veta hur mycket pengar man behöver spendera för att få system som lever upp till de förväntningar man har.

  Om man jämför de dyrare intercom-systemen med de billigare så har de vanligtvis fler funktioner och fördelar. Detta kan vara funktioner såsom större räckvidd, längre batteritid, möjlighet till fler anslutningar och bättre kompabilitet.

  Köp intercom MC hos Bike Trollhättan

  Vi på Bike Trollhättan erbjuder ett brett sortiment av intercom MC från välkända varumärken såsom Cardo, Scla Rider, Ncom och Nolan. De tillverkar alla riktigt bra intercom-system. 

  För dig som letar efter intercom MC billigt och främst vill kommunicera mellan förare och passage, lämpar sig exempelvis Scala Rider Freecom 2 alldeles utmärkt.

  Om du däremot letar efter intercom MC för att kommunicera med ett flertal förare som finns på olika avstånd, kan du exempelvis använda dig utav Scala Rider Packtalk Duo. Detta system stödjer nämligen samtal för upp till 15 personer med en räckvidd på upp till 8 kilometer. Dessutom har den en mängd andra funktioner såsom GPS instruktioner, Radio och MP3 bland mycket mer.

  Bike Trollhättan har varit i branschen ända sedan 1980 och vi har mycket kunnig och trevlig personal som alltid vill kundernas bästa. Tveka därför inte på att höra av dig till oss om du har några funderingar kring ditt val av intercom-system.